Lezingen

Lezingen

 

– 100 jaar Willy Vandersteen: Wis, wis hoera!

Willy Vandersteen leerde zijn volk strips lezen. Maar weet u ook hoeveel strips de grootmeester van het Vlaamse Beeldverhaal heeft gemaakt. 100 jaar Willy Vandersteen leidt u op zeer amusante wijze door de geschiedenis van een van de belangrijkste stripauteurs die België ooit gekend heeft.

– Zin en onzin van de Graphic Novel

Wat is die Graphic Novel nu eigenlijk? En kan je het kaf van het koren scheiden? Welke Graphic Novels moet je gelezen hebben. Kurt Morissens leidt u door de geschiedenis van de Graphic Novel, zet voor- en nadelen van dit stripgenre op een rij en geeft er een hoop tips bij van de beste Graphic Novels.

19 januari 2015: SJIB Betekom
12 februari 2015: bibliotheek Herentals
28 mei 2015: bibliotheek Herzele

– WOI in strip

De Vlaamse stripauteur Ivan Adriaenssens publiceerde de voorbije jaren talrijke boeken en graphic novels over de Eerste Wereldoorlog. Zijn twee laatste graphic novels Afspraak in Nieuwpoort en Elsie & Mairie (uitgegeven bij Lannoo) waren voltreffers. Ivan is dan ook gebeten door de WOI-micrrobe. Hij vertelt enthousiast en vergezeld van rijkelijk foto- en illustratiemateriaal over zijn strip, WOI en zijn toekomstige projecten.

– Geschiedenis in de strip

Het stripverhaal is een onuitputtelijke bron van gekende en ongekende historisch correcte feiten uit de rijke geschiedenis van de mensheid. Kurt Morissens duikt met u de geschiedenis in aan de hand van talrijke strips, de ene al bekender dan de andere.

– Literatuur en strips

Tine Anthoni, educatief medewerkster van het Belgisch Stripcentrum te Brussel, legt de talrijke linken tussen strip en literatuur onder de loep. Een boeiende lezing met tal van aan te raden leestips.

– Van AAAAARGH! tot ZOEF!: de rijke beeldtaal van de strip

Via amusante voorbeelden, die regelmatig de lachspieren aan het werk zullen zetten, legt Kurt Morissens de beeldtaal van de strip uit. Van tekstballonnen tot onomatopeeën, het inventieve gebruik van kaders tot het gespeel met de niet zo strenge wetten van de stripbeeldtaal.

Interesse in een van deze lezingen of een vraag voor een andere lezing? Neem contact met ons op via beeldendverhaal@gmail.com of 0497/792523.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *