Het Beeldend Verhaal

Het Beeldend Verhaal, waarvan het online stripmagazine Stripelmagazine deel uit maakt, is de plaats waar u moet zijn als u met vragen zit over het beeldverhaal. Zoekt u een expo, wilt u een lezing over een stripgerelateerd onderwerp, hebt u als bibliothecaris advies nodig over de stripcollectie,… kortom hebt u een gestripte vraag en een positief antwoord nodig dan bent u hier op de juiste plaats!

Contact

Het Beeldend Verhaal
Kurt Morissens

Stationsstraat 126
3110 Rotselaar
België
(+32)(0) 497 792523
kurt.morissens@telenet.be

BTW: BE 0501.932.042

logo

 

Wie?

Onder de naam Het Beeldend Verhaal schuilt Kurt Morissens, al jaren professioneel actief in de wereld van de strip. Tot 2012 werkte hij als stafmedewerker voor Strip Turnhout vzw waar hij o.a. instond voor het dagelijks onderhouden van de nieuwswebsite, het adviseren van bibliotheken rond hun stripcollectie, het bedenken en uitwerken van stripexpo’s, het organiseren van studiedagen rond strips en het (mee) organiseren van het tweejaarlijkse stripfestival in Turnhout.

Eerder was Kurt Morissens werkzaam in de Stripeljee, een dagcentrum voor volwassen, lichamelijk gehandicapten in Rotselaar (Wezemaal) die een stripbibliotheek runnen. Het was toen dat Stripelmagazine, een wekelijks onlinemagazine rond strips, het licht zag. In 2007 schreef Kurt samen met Jan Cumps het boek Laat ze strips lezen! (Acco). Hij schreef in de loop van de voorbije jaren ook voor gespecialiseerde bladen zoals o.a. Brabant Strip Magazine, Stripgids en Plots. Momenteel is hij hoofdredacteur van Brabant Strip Magazine, eerder deed hij ook eindredactie bij het stripblad P@per.

Eind 2012 kreeg Kurt Morissens de StripVOS, die de Vlaamse Stripgilde hem uitreikte voor zijn verdienste in de stripwereld.

One thought on “Het Beeldend Verhaal

 • 17 mei 2013 at 11:25
  Permalink

  Beste,

  Ik maak m’n bachelorproef over het gebruik van strips in de 3e graad van het lager onderwijs in de les tijd. Ik heb al veel info verzameld dankzij u en Jan Cumps. Ik vroeg me af of u soms weet heeft van onderzoeken naar het gebruik van strips in de klas? Wij hebben intervieuws afgenomen, maar we zouden nog meer onderzoeken nodig hebben om onze visie te staven en naar de onderzoeken te kunnen verwijzen.

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten,
  Lise Steeland

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *