Alexander De Grote

In samenwerking met auteurs Bart Proost & Barcas, Het Beeldend Verhaal en uitgeverij Strips2Go hebben we een educatieve tentoonstelling (mét educatief dossier) ontwikkeld – interessant voor bibliotheken, schoolgemeenschappen, culturele centra en/of theaters.

DSC03832 - kopie

Thema’s

Deze expositie is gebaseerd op de albums uit de stripreeks Alexander De Grote: zowel het eerste album (Alfa & Omega, vol gags gebaseerd op historische correcte en geparodieerde feiten uit het leven van Alexander De Grote) als het gloednieuwe tweede album (De Sandalen van Hermes, een komisch avonturenverhaal dat o.a. de Griekse mythologie en veroveringszucht van deze Macedonische koning uit de doeken doet) komen ruimschoots aan bod.

De verschillende thema’s in de expo zijn: geschiedenis (historische feiten en mythologische weetjes) en de taal van het beeldverhaal (de taal van strips, verhalen vertellen met strips, hoe wordt een strip gemaakt).

Alexander07Acme.ai

Omschrijving

De expo bestaat uit 20 kaders 50×70 cm / 8 kaders 30×40 cm / 5 kaders 35x50cm / 2 platen 60x120cm / enkele cutouts en toont zowel schetsen, inkttekeningen, documentatie, uitvergrote pagina’s en prenten uit de albums.

De expo is voorzien van een volledig uitgewerkt, digitaal aangeleverd educatief dossier (40 pagina’s, in pdf-formaat) dat voor schoolgroepen en gidsen perfect bruikbaar is en zich zodoende vooral focust op de leeftijdscategorie tussen 10 en 14 jaar d.w.z. 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.

Verhuur

Indien u de expositie wenst te huren of gewoon meer info wilt, dan mag u contact opnemen via beeldendverhaal@gmail.com of 0497/792523. De vaste huurperiode en huurprijs voor de expo: 250 euro voor een volledige maand, inclusief transport, materiaal, eventueel ophangen/afhalen expo.

Reeds ingepland

Volgende data zijn reeds geboekt:

– Bibliotheek Neerpelt: 1 januari 2015 tot en met 28 februari 2015

 

 

 

One thought on “Alexander De Grote

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *