Warning: include_once(/home/kurt/public_html/pivot/pv_core.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home3/kurt/public_html/archives/archive_2012-w23.php on line 10

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kurt/public_html/pivot/pv_core.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php52/lib/php') in /home3/kurt/public_html/archives/archive_2012-w23.php on line 10
Stripelmagazine - 

Stripelmagazine is het magazine voor de fans van het beeldverhaal. Elke woensdag krijgt u hier een compleet nieuw magazine te lezen met interviews, columns, vaste rubrieken en diepgravende artikels over strips en veel, veel meer!

Navigatie

Terug naar de Voorpagina.
« Recensie: Jeruzalem
  » Temse viert 25 jaar S…


Reacties

Maarten Maes (Strip2000 geeft J…): dit is super nieuws! ik b…
sana (Hec Leemans over …): Gewoon super echt tof man…
HENDRIK (Goed nieuws: Jomm…): Hm!Geen slecht idee dat v…
Live On Demand (Interview: Daan J…): Vond je dit een interessa…
HENDRIK (Ondertussen in Co…): “Ze” beginnen me werkelij…

Bestel Stripelmagazine!Meer info hier (FAQ)

Stripelmagazine is ook te vinden in volgende stripspeciaalzaken!

De Poort
Nederkouter 137
9000 Gent
Gobelijn
Mechelsestraat 35
3000 Leuven
Het Besloten Land
Parijsstraat 16
3000 Leuven
Tistjen Dop
Paterstraat 96
2300 Turnhout

Medewerkers:


Kurt Morissens
Jim Bella
Stijn Rotté
Wouter Goudswaard
Koen Claeys
Conz
Willem Gay
Erik Hubrechsen
Peter Moerenhout

©
 
Niets van deze website mag zonder voorafgaandelijke toelating van de redactie worden overgenomen.

Temse viert 25 jaar Steven Dupré

Noeste arbeid, 25 jaar lang. Het is hem niet aan te zien. Iets minder haar, een tikkeltje wijzer geworden misschien (naar verluidt hoeft u daarvoor alleen de diepliggende rimpels te tellen) maar vooral een oeuvre om U tegen te zeggen. Niet voor niets mocht Steven Dupré, u had ongetwijfeld door dat we het over hem hadden, in 2011 de felbegeerde Bronzen Adhemar op zijn schouw zetten. Dupré kleurde het Vlaamse striplandschap de voorbije kwarteeuw met zijn krantenstrip Wolf , met de superieure jeugdstrip Sarah en Robin, met het tot grote spijt van velen onafgewerkte Coma, met internationaal scorende albums als Interpol, De herinnering aan Abraham en Pandora's Box en met de bestsellerreeks Kaamelott. Vorig jaar nog verscheen het eerste deel van zijn eigen grote project Midgard. Vriend en vijand mocht duimen en vingers aflikken voor wat nu al de start van zijn groots epos is. Reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Een giraf is er niets tegen. 25 jaar lang al entertaint Dupré het striplezend volk. En dat mag gevierd worden.

Vanaf 9 juni loopt er een tentoonstelling van 's mans werk in samenwerking met het gemeentebestuur en de culturele vereniging Spirit in Temse. Er verschijnt ook het luxe-album Midgard 2 – Onderweg en op de voorstellingsavond brouwen De Objectieve Kaaischuimers een speciaal bier met een etiket ontworpen door Steven Dupré. Spirit geeft bovendien bierviltjes uit. Steven Dupré wordt dus in de kijker gezet. Zijn verdiende loon. Moet hij maar niet zo'n goede strips maken.

Het programma:

Zaterdag 9 juni 2012
Voorstelling Luxe-album Midgard 2 - 19.00 in Gemeentehuis Temse, markt
Aansluitend opening verkoopsexpo "Steven Dupré" en voorstelling Midgard-bier in Watermolen, Wilfordkaai 23, Temse
Zaterdag 10 - zondag 24 juni 2012
Verkoopsexpo "Steven Dupré" in Watermolen, Wilfordkaai 23, Temse
zaterdag en zondag 14-18 u., zondag ook 10-12 u.
Zaterdag 16 juni 2012
Signeersessie door Steven Dupré in Watermolen, Wilfordkaai 23, Temse van 15.00 tot 18.00
Zaterdag 16 juni 2012
Voorstelling film "Erik The Viking" in aanwezigheid van Steven Dupré in theaterzaal Roxy, Stationsstraat 29, 9140 Temse
Zaterdag 16 juni - 20.15 u.
Komedie van Terry Jones.
Eriks twijfels over zijn levensstijl steken de kop op wanneer hij verliefd wordt op een mooi en onschuldig meisje... dat hij net heeft vermoord. Niet dat hij haar echt wilde vermoorden, maar in de legendarische ‘Eeuw van Ragnarok' is het vermoorden van mensen nogal in de mode. Sterker nog, een Vikingkrijger die voor de lunch nog geen onschuldig persoon heeft omgebracht, wordt eigenlijk gezien als een watje.
Van deze manier van leven heeft Erik dus de buik vol, daarom trekt hij met zijn bende ongeregeld richting Asgaard 'de stad van de Goden' om de goden te vragen een eind te maken aan de ‘Tijd van Ragnarok' zodat zijn volk weer zonlicht kan zien.
Film i.s.m. Culturele Vereniging Spirit in het kader van de Stripexpo Steven Dupré
€ 3 - € 2,5 (reductie.)

Recensie: Schijn bedriegt

Contrair

Als je een adaptatie vanuit een ander medium nuttigt dan heb je meestal een streepje voor qua beleving als je het bronmateriaal niet kent. Je zit meer in het verhaal als je niet constant zit te denken dat het origineel beter was. Er zijn vast wel mensen te vinden die “From Hell” een entertainende film vinden bijvoorbeeld en dat is hij ook, maar als je de strip gelezen hebt aanvaard je geen substituut. “Schijn bedriegt” is een adaptatie van een boek uit de jaren veertig van Marcel Aymé. Nog nooit van gehoord, dus dat zit wel snor. (PM)

Meer...Zoeken:


Buttons:

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed