Warning: include_once(/home/kurt/public_html/pivot/pv_core.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home3/kurt/public_html/archives/archive_2012-w20.php on line 10

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kurt/public_html/pivot/pv_core.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php52/lib/php') in /home3/kurt/public_html/archives/archive_2012-w20.php on line 10
Stripelmagazine - 

Stripelmagazine is het magazine voor de fans van het beeldverhaal. Elke woensdag krijgt u hier een compleet nieuw magazine te lezen met interviews, columns, vaste rubrieken en diepgravende artikels over strips en veel, veel meer!

Boerenzonen op Hugo Pratt

 

Twaalf weken lang maken twaalf muzikanten een nieuw nummer bij een kunstwerk. De Boerenzonen Op Speed laten zich inspireren door een schilderij van Hugo Pratt: 'Argentijnse Tango'. U hoort en ziet het hier.


Reacties

Maarten Maes (Strip2000 geeft J…): dit is super nieuws! ik b…
sana (Hec Leemans over …): Gewoon super echt tof man…
HENDRIK (Goed nieuws: Jomm…): Hm!Geen slecht idee dat v…
Live On Demand (Interview: Daan J…): Vond je dit een interessa…
HENDRIK (Ondertussen in Co…): “Ze” beginnen me werkelij…

Bestel Stripelmagazine!Meer info hier (FAQ)

Stripelmagazine is ook te vinden in volgende stripspeciaalzaken!

De Poort
Nederkouter 137
9000 Gent
Gobelijn
Mechelsestraat 35
3000 Leuven
Het Besloten Land
Parijsstraat 16
3000 Leuven
Tistjen Dop
Paterstraat 96
2300 Turnhout

Medewerkers:


Kurt Morissens
Jim Bella
Stijn Rotté
Wouter Goudswaard
Koen Claeys
Conz
Willem Gay
Erik Hubrechsen
Peter Moerenhout

©
 
Niets van deze website mag zonder voorafgaandelijke toelating van de redactie worden overgenomen.

Franssprekende mensheid mag eindelijk ook genieten van Vlaamse Apostata en Betty & Dodge

Het hing al een tijdje in de lucht te zweven (vergeet even de regen- en hagelbuien) maar nu is het nieuws eindelijk plechtig de wereld ingestuurd. De Vlaamse stripreeksen Apostata van Ken Broeders en Betty & Dodge, getekend door Thomas Du Caju op scenario van het schrijversduo Pat Van Beirs en Jean-Claude Van Rijckeghem, krijgen een Franse vertaling. De in Brussel gevestigde uitgeverij BD Must zal van elke reeks drie Franstalige hardcoveralbums in een oplage van 1.600 exemplaren op de markt gooien. De Franssprekende mensheid zal in oktober 2012 kennis kunnen maken met deze twee Vlaamse topreeksen van Standaard Uitgeverij. Diezelfde Fransprekende mensheid mag uitgeverij BD Must nu al dankbaar zijn. Of zijn we nu te chauvinistisch?

Afscheid van Ernie Chan (1940-2012)

Ernie Chan, de Amerikaanse stripauteur met Filipijnse roots, is op woensdag 16 mei 2012 overleden aan kanker. Chan was vooral bekend voor zijn Batman en Conan-werk. Hij werd 71 jaar.

(meer info)

Zin in Sin City 2? Een teaserposter om de eerste honger te stillen dan...

Het is al een tijdje officieel dat het vervolg van de eerste Sin City-film er aan komt. Het langverwacht vervolg noemen ze dat. Echt lang wachten moeten we nu ook niet meer om de film op het grote scherm te bekijken want de releasedatum is vastgelegd voor oktober 2013. Prima toch? Wat al vaststaat is dat Mickey Rourke, Rosario Dawson en Michael Madsen terug in de huid van hun personages uit Sin City 1 kruipen. Wat ook vaststaat is dat onze agenda begin oktober al bezet is en dat we u al graag onderstaande teaserpostervan A dame to kill for aanbieden. 

Recensie: Ayako Nr. 2 – Een familie om van te houden

Peetvader

Osamu Tezuka is een meester. De man is de geestelijke vader van Astroboy, maakte een strip over het leven van de Boeddha waarvan ik dacht dat hij ontiegelijk saai zou zijn maar waarvan ik de acht (acht!) dikke delen verslonden heb en bracht met “M/W” en “Ode aan Kirihito” twee entertainende verhalen vol sociale kritiek op de Japanse maatschappij uit. Nu schenkt uitgeverij L ons “Ayako”, een verhaal in 3 delen. Ik wou wachten tot het derde deel uit was om iets te schrijven maar de eerste twee delen waren zo meeslepend dat ik er niet aan twijfel dat het slotstuk even goed, zo niet beter, zal zijn. (PM)

Meer...

Webberig begin van de zomervakantie

Mocht het zijn dat u op dit moment uw agenda al volop aan het aanvullen bent met belangrijke afspraken, exquise diners, lolbroekende vrijgezellenavonden of eenzame hartenbureaus opbellen dan laten wij u nu al graag weten dat u 4 juli 2012 best vrij houdt om samen met uw vrienden/familie/vrouw/man/kennissen/mensen die u betaalt om mee gezien te worden een avondje te bioscopen. Want op deze geweldige zomeravond (gietende regen en 13 graden) gaat de nieuwe Spider-Man-film in première in de Belgische en Nederlandse bioscopen. Om U helemaal te overtuigen, kan u hieronder alvast een 4 minuten durende trailer bekijken van deze zomerse kaskraker.

Humo stript weer een beetje meer

De lokale krantenboer was in goede doen toen ik aanschoof met P-Magazine. "Aha, dat koop je voor de artikels, zeker?", vroeg hij met een glimlach zijn wekelijkse grap. Blij dat ik hem kon antwoorden dat het voor de exclusieve Café Cowala-strip was. Humo lag ook mee op de toonbank en het was met een groot genoegen dat ik las dat DirkJan van de onvolprezen Nederlandse stripauteur Mark Retera zijn comeback maakt in het weekblad. En er is meer. Ook cartoonist Steve (Michiels), bekend van Knack, zal u vanaf nu vanuit de Humo-bladzijden toelachen. De zieke IJslander die nu ook het onafhankelijke weekblad teistert nemen we er dan ook met de glimlach bij. Zou de tijdschriftenwereld dan toch het licht gezien hebben?

Maak kennis met Bollie en Billie...

Binnenkort in uw bioscoop (gesteld dat u er een in uw bezit heeft) maar nu gewoon even op foto. Bollie en Billie, geflankeerd door de liefhebbende ouders. Benieuwd of ze ook potten kunnen breken op het grote scherm. Overigens laat Carolien - u weet het wel de immens beroemde schildpad uit de populaire familiestrip - weten dat ze te laat was voor de fotosessie. (aan flauwe moppen geen gebrek vandaag!)

Bollie en Billie

Meer info vindt u hier.

Neem eens een café mee naar huis!

Café Cowala CoverWie nog geen fan is van de droge, absurde en veelal hilarische humor van Café Cowala van de immer veel te bescheiden stripauteur Bruno De Roover krijgt nu de kans om zich zowaar een heel album van de allerbeste gags aan te schaffen. Morgen, 15 mei 2012, krijgt u bij aankoop van het onvolprezen weekblad P-Magazine het allereerste album van de gagreeks erbij. En u zal er vlug bij moeten zijn. "Ik had geen zin om een album op de reguliere markt te brengen dat dan voor geen meter verkoopt", aldus Bruno De Roover, overlopend van brandende ambitie. "Een onbekende strip als de mijne zou in de winkel waarschijnlijk kansloos verzuipen tussen alle Kiekeboes en Jommekes. Voorlopig kun je dus alleen een Café Cowala-album bemachtigen, als je er een blad bijkoopt vol bikinimeisjes. Een win-win voor geest en lichaam!"

Uiteindelijk durven we het wel heel vreemd noemen dat een strip als Café Cowala niet eerder op de markt is verschenen. "De goesting om een album uit te brengen was er al een hele tijd, zowel bij P-Magazine als bij mezelf", legt de stripauteur uit. "De eerste plannen werden trouwens al in 2008 gesmeed. Dat is in onze jaartelling: twee hoofdredacteuren geleden. (lacht) Maar de zoektocht naar een uitgever bleek een heel moeizaam proces, van onbeantwoorde mails en telefoons die niet opgenomen werden. Nogal frustrerend als je moet wachten op een antwoord, dat er nooit komt... Begin 2011 kwam dan toch Ballon Media opeens op de proppen. Op zich was de deal snel rond, maar door een paar personeelswissels op de marketingafdelingvan Think Media (uitgeverij van P-Magazine) heeft het nog een jaartje extra geduurd. En dus zijn we intussen allemaal een stuk grijzer geworden, maar niet minder tevreden met het album!"

Café Cowala vanaf morgen dus exclusief te verkrijgen bij P-Magazine! En wil u zich helemaal overtuigen over de geweldige, humoristische uitstraling (en inhoud) van de strip dan kan u dat hier doen.Zoeken:


Buttons:

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed